TVORNICA HEMIJSKIH PROIZVODA BELIF DOO

 

belif-zgrada

OPĆI PODACI O FIRMI

Belif d.o.o. je tvornica hemijskih proizvoda osnovana 1996.godine u Tešnju. Dvije godine poslije sa svojim sjedištem prelazi u Jelah.
Zahvaljujući stručnim kadrovima i napornom radu uspjeli smo izgraditi proizvodno poslovni kompleks na 3000 m2, u čijem sklopu se nalazi proizvodni pogon, skladišni prostori za repromaterijale i gotove proizvode, upravno-administrativna zgrada i vlastita laboratorija za kontrolu i razvoj proizvoda.
Tehnologija po kojoj fabrika radi je tehnologija miješanja, čime se osigurava zatvoren sistem u fabrici, nema zagađenja zraka, vode i tla. Firma posjeduje sve dozvole za rad sa hemijskim materijama, upotrebne dozvole, te vodnu i okolinsku dozvolu.
Od 2003. godine Belif d.o.o. uspješno implementira i certificira sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa zahtjevima ISO 9001:2000.
U kontinuitetu razvoja i primjene sistema upravljanja kvalitetom, Belif d. o. o. je od 2009. certificiran prema zahtijevima ISO 9001: 2008.
Trenutno smo u Bosni i Hercegovini jedan od najvećih proizvođača antifriza, sredstava za pranje i odmrzavanje vjetrobranskog stakla i auto kozmetike.
Belif je lider u BiH u proizvodnji sredstava za tretman bazenskih voda. Osim hemijskog tretmana, našim kupcima pružamo i besplatno stručno savjetovanje o održavanju vode u bazenima.
Pored ova osnovna dva proizvodna programa, proizvodimo sredstva za održavanje higijene u domaćinstvu, i fluide za specijalne namjene.
Prateći potrebe tržišta, Belif je od 2011. godine počeo raditi proizvode za druge robne marke, te i u tom segmentu imamo veliki broj kupaca. Proširenjem kapaciteta proizvodnje i skladišnog prostora omogućili smo ekspeditivnost, te smo i u budućnosti spremni na ovakav vid saradnje sa kupcima.
Belif d.o.o. prati sva nova rješenja koja se pojavljuju na tržištu, a koja su u njegovom proizvodnom programu. Pored toga stručni tim Belif-a radi na stalnim poboljšanjima kada su u pitanju proizvodi, ali isto tako i Fabrika.

LOKACIJA
Belif d.o.o.  je lociran u industrijskoj zoni Ciglane u Jelahu koja pripada općini Tešanj, u okviru ZE−DO kantona, udaljenoj 6 km od Tešnja, a 200 metara od magistralnog puta Doboj – Teslić. Udaljen je 10 km od magistralnog puta M17.

 slika 1